HTML

+387 35 398 072, info@ihi.ba

HTML

bihjezik.png engljezik.png

O nama

Slika
Institut za hemijsko inženjerstvo d.o.o. Tuzla više od 50 godina uspješno se bavi istraživanjem i projektovanjem tehnoloških procesa iz oblasti hemije, te istraživanjima i kontroli u oblasti voda i otpadnih voda.

Institut za hemijsko inženjerstvo svojim klijentima tokom kontrole ispitivanja pruža svu potrebnu stručnu pomoć, uključujući usluge savjetovanja u rješavanju eventualnih problema i neusklađenosti.

Kao razvojni institut SODASO, Institut za hemijsko inženjerstvo ima bogato iskustvo u oblasti procesa proizvodnje soli, soda, deterdženata, poliuretana, te procesa tretmana voda i otpadnih voda.

Danas, Institut za hemijsko inženerstvo d.o.o. Tuzla postoji kao samostalna naučno – istraživačka organizacija.

Ispitna laboratorija posjeduje kompletnu opremu za mikrobiološka, fizičko-hemijska i ekotoksikološka istraživanja/analizu površinskih, podzemnih i otpadnih voda,   te opremu za kontrolu hemijskog sastava tla/zemljišta, agregata, pijeska i  soli uključujući teške metale, granulometrijski sastav i utvrđivanje efikasnosti topljenja leda u skladu sa propisanom metodom  SHRP H-205.1,  do -15 ± 0,1 oC.
0 0