Institut za hemijsko inženjerstvo Tuzla

obj slikaInstitut za hemijsko inženjerstvo d.o.o. Tuzla više od 50 godina uspješno se bavi istraživanjem i projektovanjem tehnoloških procesa iz oblasti hemije, te istraživanjima i kontroli u oblasti voda i otpadnih voda.


Institut za hemijsko inženjerstvo svojim klijentima tokom kontrole ispitivanja pruža svu potrebnu stručnu pomoć, uključujući usluge savjetovanja u rješavanju eventualnih problema i neusklađenosti.


Kao razvojni institut SODASO, Institut za hemijsko inženjerstvo ima bogato iskustvo u oblasti procesa proizvodnje soli, soda, deterdženata, poliuretana, te procesa tretmana voda i otpadnih voda.


Danas, Institut za hemijsko inženerstvo d.o.o. Tuzla postoji kao samostalna naučno – istraživačka organizacija koja zapošljava 11 radnika u stalnom radnom odnosu, od kojih je 7 sa VSS, 1 uposlenik sa VŠS, te 3 uposlenika sa SSS, koji rade na poslovima koji su organizaciono podijeljeni na dvije cjeline: Projektni odjel i Ispitna laboratorija.

Laboratorij projektni odjel

           

Ispitna laboratorija posjeduje kompletnu opremu za fizičko-hemijska i ekotoksikološka istraživanja površinskih, podzemnih i otpadnih voda, te opremu za kontrolu hemijskog sastava soli uključujući teške metale, granulometrijski sastav i utvrđivanje efikasnosti topljenja leda u skladu sa propisanom metodom  SHRP H-205.1,  do -15 ± 0,1 oC.

Jezik / Language

Broj posjeta

Danas
Jučer
Prošle sedmice
Ovog mjeseca
Prošlog mjeseca
Ukupno
19
207
1910
3918
6636
70586